Лятото е към края си, а вълненията около първия учебен ден

...
Лятото е към края си, а вълненията около първия учебен ден
Коментари Харесай

10 лесни стъпки да се подготвим за първия учебен ден без стрес

Лятото е към края си, а вълненията към първия образователен ден бързо ще заменят положителното ваканционно въодушевление с паники към подготовката за учебно заведение. Тези, които към този момент са преживявали драмата около първокласниците, знаят най-добре защо приказвам. Това " бойно кръщение " в живота на родител на ученик е една от огромните жестокости към майките и татковците. Но без значение дали сте вряли и кипяли в подготовката за 15 септември, имате скромния опит от предходната година или за първи път се качвате на въртележката, имам вяра, че имам в действителност работеща тактика да трансформира препъникамъка " подготовка за първия образователен ден " в сполучливо свършена работа. 

Стратегията ми от 10 лесни стъпки е изпитана няколко пъти (засега) и триумфът ми се дължи и на избора на сътрудник в това начинание. От няколко години се поверявам на Lidl, тъй като имам вяра на качеството на стоките за ученика, които веригата предлага. Харесвам разнообразието от тетрадки във всевъзможни размери и с корици, които са в звук с ползите на дребни и огромни възпитаници, постоянно закупувам писалки, химикалки, моливи, цветни креативен материали (да си призная, освен преди първия образователен ден, а и освен за децата). А освен това в края на всяко лято се надявам да се преборя и за несесери и раници за учебно заведение, за които конкуренцията в кварталния магазин от веригата е сериозна. 

Ако и вие като мен сте го припознали като партньор в подготовката за първия образователен ден, би трябвало да знаете, че всяка седмица промоционалните оферти са разнообразни, по тази причина не забравяйте да ги следите. Имайте поради обаче, че офертите на нашите сътрудници са с фиксирана начална дата и са до привършване на количествата, т.е. няма гаранция, че ще съумеете да се сдобиете с всичко, което ви би трябвало за 15 септември, в случай че не следите постоянно предложенията! 

Стъпка #1

Представете си, че организацията за началото на образователната година е като подготовка за радостен рожден ден. Вземете лист и писалка, привикайте децата и заедно направете лист с всичко належащо за ученика –канцеларски материали, образователни пособия, раници, облекла, обувки и др. 

Стъпка #2

Изгответе подобен бюджет, като не забравяте, че всяка година се появяват и непредвидени разноски. Както споделих, изкушенията са доста. Поставете обаче ясна граница сред наложителните и незадължителни покупки, тъй като, в случай че не се придържате оптимално към авансово планувания бюджет, може да има и неприятни изненади. И подсещам: следете офертите постоянно, в случай че желаете да оптимизирате разноските!

Стъпка #3 

Започнете да пазарувате още в края на лятото. В огромните вериги магазини традиционно се оферират артикули за ученика, от учебни пособия до облекла и аксесоари. Дори и да ви се коства, че в края на август е рано за извършване на покупки, тогава към този момент може и да е късно за най-примамливите предложения. 

Стъпка #4

Внимавайте с промоционалните оферти. И в случай че в действителност видите артикули на положителни цени, не се колебайте. Офертите в Lidl са с закрепена начална дата и са налични до привършване на количествата. Имайте поради, че предложения за учениците стартират от 19.08.2019, а до 12.09.2019 артикулите ще са доста, а цените - рационални.  За да не изпуснете нужните артикули, следете внимателно каталозите на веригата в уеб страницата им. Аз го върша и (почти) постоянно съумявам в точния момент да отвръщам. 

Стъпка #5

Когато имате такава опция, избирайте комплекти от няколко тетрадки, писалки и моливи. Дори и да не виждате приложението на опаковка с няколко бройки при започване на годината, напълно скоро ще се убедите, че не сте сбъркали – особено когато децата тръгнат на спомагателни занимания. Така ще намалите разноските, като единствено при започване на годината джобовете ще поолекнат. 

И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР